Hvordan tar man best vare på en blomsterbukett?

Hvordan tar man best vare på en blomsterbukett?

Å ta vare på en bukett blomster krever litt omtanke og oppmerksomhet for å forlenge blomstenes levetid. Her er noen tips for å ta best vare på en bukett.

 

 1. Klipp stilkene riktig: Når du mottar buketten, bør du umiddelbart snitte av ca. 2-5 cm av stilkene på skrå. Dette vil hjelpe blomstene med å absorbere vann bedre. (Hvis dette ikke allerede er gjort fra blomsterbutikkens side)
 2. Rens vannet: Bytt ut vannet hver 2-3 dager, eller når det begynner å se grumsete ut. Vannet bør være romtemperert, og du kan legge til plantemat eller blomsternæring for å forlenge blomstenes levetid.
 3. Fjern blader: Fjern eventuelle blader som vil være under vannet, da de kan forårsake bakterievekst i vannet.
 4. Plassering: Plasser buketten et sted med moderat lys, vekk fra direkte sollys og trekk. Unngå også varmekilder som varmeovner og elektronikk, da dette kan få blomstene til å visne raskere.
 5. Hyppig sprøyting: Hvis blomstene er følsomme for tørr luft, kan du sprøyte litt vann på blomstene og bladene for å holde dem fuktige.
 6. Unngå frukt: Hold buketten unna frukt og fruktmodningssteder, da frukt avgir etylengass, som kan påvirke blomstene negativt.
 7. Ikke berør blomstene: Unngå å berøre blomstene unødvendig, da oljene og smusset på hendene dine kan overføres til blomstene og forkorte deres levetid.
 8. Fjern visne blomster: Fjern visne blomster fra buketten for å opprettholde et friskt utseende.

   

  Husk at ulike blomsterarter kan ha forskjellige krav, så det er lurt å vite hvilke typer blomster du har i buketten din for å kunne ta best mulig vare på dem. Med riktig omsorg kan en bukett holde seg vakker i flere dager eller til og med uker.

  Tilbake til inspirasjon

  Våre anbefalinger

  Lavendel blomster

  Besøk våre sjarmerende butikker på City Lade og Ranheim for en personlig blomsteropplevelse, eller utforsk vårt håndplukkede sortiment på nett. Hos oss blomstrer lidenskapen for ferske buketter og personlig service året rundt.

  City Lade: 48 90 00 40
  Ranheim: 95 55 44 20